Blog

Trein

21-08-2012 11:22

We kwamen op het idee om uit eten te gaan in Den Bosch. En hoe kwamen we daar? Met de trein! En natuurlijk moest en zou onze trouwe viervoeter meegaan!

Eenmaal op het station kwamen we erachter dat er alleen trappen en roltrappen waren... shit. We kozen om met Nova de roltrap op te gaan. Renate voorop en daarna kwam ik (Lara) met Nova. En ineens zetten ze zich schrap voor de roltrap.. ohjee.. en de mensen achter haar struikelde er zowat over (oepsie!) Met wat enthousiasme kwam ze ook de roltrap op! Ze vond het wel spannend maar vermande zich. Wat een brave hond!

Onze trein stond al klaar dus we stapte meteen in. Nova sprong zonder aarzeling meteen de trein in. We gingen zitten in de tussenruimte. Anders moesten we een trapje af of op. Allemaal mensen kwamen naar binnen en Nova deed vriendelijk tegen iedereen. Toen de trein begon met rijden had ze een beetje moeite met haar evenwicht houden en daarna besloot wijs te gaan liggen. Er was natuurlijk ook een vlieg in de trein( die vangt ze thuis altijd) en die moest mevrouw natuurlijk in de gaten houden. Ze was overduidelijk op dr gemak in de trein. En zelfs de conducteurs vonden haar een mooie lieve hond! (ookal dacht eentje dat het een mechelse herder was?!)

Op het station in Den Bosch aangekomen stapte ze weer vrolijk uit. Gelukkig waren er hier liften dus daar maakten we mooi gebruik van. Ik was al eens eerder met haar in de lift geweest dus ook dat was geen probleem!

Eenmaal bij het restaurant aangekomen gingen we buiten zitten en Nova ging braaf onder de tafel liggen. En kreeg een bak water van de ober. Nova vond ze ober wel leuk volgens mij, want iedere keer als de ober eten kwam brengen moest mevrouw opstaan om hem te begroeten en te likken. Gelukkig is het een vriendelijke hond en maakt met iedereen vriendjes!

Ook de terugreis ging super. Toen we weer thuis waren plofde ze meteen ergens voldaan neer.

Het was een heerlijk dagje met ons prinsesje!

Eindelijk de strandwandeling!!

08-05-2012 11:27

Ein-de-lijk is het de dag van de strand wandeling, waar we ons alle zo erg op hadden verheugd!

Snel alles inladen en de auto inspringen naar zeeland. De rit duurde veelste lang want we keken er echt na uit. Eenmaal aangekomen (een beeeeetje te laat oepsie) gingen we het strand op en waren we opzoek naar een kudde herders.... aha! gevonden! Snel erop af gelopen en ja hoor daar was iedereen! Nova rende er als een stoere bikkel na toe maar zodra een herder richting Nova liep oeioei.... rende ze piepend weg! Wat een held op sokken hebben wij zeg haha. Na een paar minuten was Nova al meer gewend en ging het beter. We liepen met z'n alle terug naar het strandhuis en gingen buiten op het terras zitten. Nova had duidelijk dorst dus ik ging haar bak water vullen. Nou die was in een keer leeg, nog en keer vullen dan... en ook die was in een keer leeg! Een kwartier daarna kotste ze al het water weer uit.... Heerlijk wat zeewater met je hond doet! En alle honden waren prachtig! Echt leuk hoeveel Shawna en Nova op elkaar lijken. En de reuen uit de vorige nestjes wauww wat een knappe kerels! Het was een super gezellig dagje met zn alle en was het wachten zeker waard.

Ons prinsesje

25-04-2012 19:06

Terwijl Nova steeds groter en groter word blijven de complimentjes binnen stromen!

Ze vinden haar echt prachtig, en een mooie glanzende vacht hebben. Wat ze ook zeker heeft! Er zijn al een paar mensen die dachten dat het een reu was, dat vatte wij natuurlijk op als een groot compliment!! Nova is verder super sociaal, en als er iemand voorbij komt gaan die oortjes naar achter en zakt ze door haar poten heen en helemaal enthousiast naar de mensen, vreemde mensen, oude mensen, kinderen, Nova vind alles goed! Er zit geen spatje aggressie in ook niet naar honden. Ze weet wel dat ze bij de kleinere hondjes makkelijk de baas kan spelen dus daar maakt mevrouw volop gebruik van! En ze weet ook dondersgoed dat ze bij de grote honden onderdanig moet doen. En ze heeft een vast vriendje bij Fikke, (volgens mij een kooikerhondje) genaamd DJ en die spelen heel de dag door... gekke puppys. En ik heb Nova in 1 dag high five aangeleerd!! Nouu ik was zo trots op d'r! Slimme meid :))

Eerste dag op Hondencentrum Fikkie & naar het bos!

29-01-2012 21:16

Nova is 12 weken en mag dus gezellig mee naar Hondencentrum Fikkie!

Eenmaal aangekomen staan we voor het hekje en ojee daar gaat ze weer.. Blaffen. Na het gecorrigeerd te hebben mocht ze naar binnen, het was gelukkig rustig. De honden hadden allemaal interresse in Nova en gingen dus ook lekker even snuffelen. Toen ze niet meer interresant was ging Nova op ontdekkingsreis. In het begin deed ze onderdanig naar andere honden maar in de loop liep ze de kleine hondjes te domineren, gelukkig maakte het niets uit voor de kleine hondjes. Nova heeft het echt naar d'r zin gehad. Ze nam ook zelf haar rust dat was heel goed van d'r. Op een gegeven moment zegt Emiel: Lara kijk eens naar Nova Ik: huh ik zie haar niet hoor? En ineens zag ik een stukje Nova vacht uit de grond komen, ze zat in een heel diep gat wat andere honden hadden gegraven! We moesten lachen en Nova keek op, ineens zo'n koppie uit het gras. Leuk gezicht jammer dat we daar geen foto van konden maken. Een stagiaire zag dat Nova aan het randje van het water stond en er ineens uit het niets in sprong! En ze zwom heel rustig terug haha gek beest. Gelukkig is Nova goed gekeurd door Emiel en Jolijn dus ze mag gerust vaker komen! Het was een leuk dagje.

Het bos

We zijn vandaag voor de eerste keer naar het bos gegaan, dat vonden we erg spannend. Ik had er al helemaal zin in dus rende als een mafkees met Nova het bos in. Toen we ver genoeg waren maakte we haar los zodat ze haar eige gang kon gaan. Ze bleef bij ons (gelukkig!) Nova was lekker aan het snuffelen toen er ineens uit het niets een labrador naar haar toe kwam gerent. Maar die had ze niet gezien dus ineens stond die achter haar en ze piepte alsof ze werd vermoord (en de labrador raakte haar niet eens aan) Wat een aanstelster! Haha ;) Een stuk verder kwamen er twee mannen aan die aan het joggen waren. Die moesten natuurlijk weer even stoppen om Nova te aaien. En Nova weer kei lief en blij doen haha ze geniet echt van alle aandacht die ze krijgt! De twee mannen rende weer verder en Nova rent er vrolijk achteraan... Wij lopen verder en toch besluit ze met ons mee te gaan en als een gek rent ze naar ons. We hebben haar nog nooit zo hard zien rennen! Het was heel gezellig met Nova en ze luisterde su-per goed!! We zijn allemaal heel trots op onze meid!

Snelle update

29-01-2012 21:05

We hebben Nova nou alweer een maandje! Goh wat gaat de tijd toch snel

Het gaat echt super goed. In het begin was het nog een beetje lastig met de katten maar nu drinken Harry en Nova samen uit een drinkbaar en zitten ze samen op Nova's kussen. Het beginnen echt al vriendjes te worden. En Elvis hoeft er niks van te weten dus die zit het grootste gedeelte van de dag boven.

Ze heeft nu alle entingen gehad en dat ging super! Het blaffen naar andere honden word steeds minder en ze begint ze leren hoe ze met andere honden moet spelen. Ik was van de week met haar in het uitlaatbakje en ze wou zo graag spelen met die andere hond maar de andere hond snapte er helemaal niks van, komisch gezicht! Het aller aller liefst is Nova lekker buiten aan het snuffelen en rennen.

Ook leert ze alle commando's snel en goed. Ze kent nu: Zit, Af, Plaats, Los. En onze eigenwijze dondersteen is het gelukt om op de bank te komen! Toen ze er op kwam was ze zelf ook helemaal verbaasd haha maar dat was helaas van korte duur. Want hoe schattig ze ook is ze mag niet op de bank.

Nova is een eigenwijs pittig doorzettertje! Maar dat is juist leuk, dat zorgt voor wat actie en grappige momenten!

Nog steeds genieten wij iedere dag weer van onze meid!

D- DAY

25-12-2011 15:32

Spannend!! Vandaag gaat een lang gekoesterde wens in vervulling!!!

We mogen Nova, onze oud duitse herderspup, eindelijk gaan ophalen!!!

Eindelijk een hond, eindelijk een ons eigen herdertje!!!

Maar eerst.....

Vroeg opstaan, kerstontbijt klaarmaken en opeten en cadeautjes uitpakken.

Ontbijtzooi opruimen, stofzuigen, bench in de auto, een laatste blik gericht op puppie veiligheid en

GAAN!!!!!!!

Euh ........ eerst even langs Paul omdat Lara haar geld daar heeft laten liggen.... zucht!

Maar dan echt..........

GAAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nova, José en Jos ............ here we come!

Nog 1 nachtje

24-12-2011 15:25

Alle boodschappen binnen zodat wij ook wat lekkers te eten hebben met kerst.

Cadeautjes gehaald voor Ashmi en José.

Kinderen voorbereid op de fakkeltocht van vanavond.

Ik snap dus niet dat mensen hun puppie of ienieminie hond meenemen naar zo'n fakkeltocht. Het is echt bomvol mensen ( meer dan 1000) die allemaal met een brandende fakkel rondlopen en willekeurig zonder te stoppen het as van hun brandende fakkel op de grond afvegen....

Ik ben blij dat wij hier niet lopen met hond anders was ik zo weer weg geweest denk ik!!

Desondanks toch heel erg mooi om met al die mensen met al die lichtjes een wandeling te maken die in het teken staat van vrede, vrijheid en verdraagzaamheid. ( Ik let wel op hondjes en kinderen en mensen die achter me lopen, hoor!)

Een moment van bezinning voordat we morgen een echte heuse puppy gaan krijgen!!!!

Nog maar 1 nachtje slapen!!!!!!!!!

Checking it twice

23-12-2011 15:23

Nog een keer door het huis heen wandelen of alles doggyproof is.

Het meeste wel, kabels zijn aan de kant, geen kleine prulletjes op de grond.

Still ready to go!!

Nog maar 2 nachtjes

Checking the list

22-12-2011 15:09

Voordat je zo'n hond in huis krijgt is er nog een hoop te doen.

Je wilt natuurlijk wel dat ons nieuwe gezinslid het naar haar zin heeft.

Eerst een hoop gepuzzel wat betreft de verzekering voor de hond. Welke is betaalbaar en welke is goed, waar zit het verschil in, waar gaan we gebruik van maken en waar niet van, enz., enz..

De door meubels onbedekte vloer opmeten en op vloerbedekkingrestjesjacht ( mooi scrabble/ galgje woord?). Gevonden bij de leenbakker. De vloerbedekking op de rol bleek goedkoper te zijn dat het goedkoopste restje dat ze hadden dus toch enigszins op maat gesneden vloerbedekking voor ons.

Thuis natuurlijk meteen neerleggen, knippen en vastplakken. Dat doe ik wel ff dacht ik. Dat klopte ook, het ging met behulp van Lara best snel, alleen schots en scheef.......... Maar goed Nova kan niet meer uitglijden en het is toch maar tijdelijk. Prioriteiten stellen he, hahahaha.

Nog even bellen waar de bench blijft.......... is dat K*# ding naar Hilversum gebracht!?!? Zouden die mensen in Hilversum nou niet gedacht hebben he we hebben helemaal geen bench besteld!!! Maar goed hij komt morgen of dinsdag na de kerst.

Mooi hondenkussen gevonden die in de bench past en niet te hoog is voor onze pup.

Een hele vriezerla gekocht vol vlees voor Nova. Dus eten, drinken en slapen kan ze als ze komt. Dat is toch het aller belangrijkste lijkt mij.

De liefde die wij haar gaan geven is gelukkig gratis anders zouden we echt in geldnood komen, lol;)

 

Nog even sparen en dan...

18-12-2011 15:03

Het geld voor de hondenpot vliegt binnen.

Heel erg fijn want over een weekje ( nog één weekje maar) mogen we onze pup op gaan halen!!

Vandaag is de laatste speciale dag voordat het D-DAY is. Tycho is namelijk vandaag jarig en hij is maar liefst 10 jaar oud geworden. Dat is ook wel een dag to remember dacht ik zo.

Counting days

Checking the list, checking it twice....

1 | 2 >>